
Delikatne owsiane biszkopciki
Ilość: 25 sztuk
Składniki
- 50 g mąki pszennej
- 30 g mąki owsianej
- 10 g mąki ryżowej
- 10 g mąki z tapioki
- 40 g cukru (drobnego)
- 2 jajka
- 1 łyżeczka oleju roślinnego
Instrukcje
- Białka ubij na sztywną pianę, a następnie stopniowo dodawaj cukier – ciągle miksując. Na koniec dodaj żółtka.
- Przesiane przez sito mąki dodawaj partiami do masy, delikatnie mieszając łyżką. Dolej olej i ponownie wymieszaj.
- Porcje ciasta wykładaj łyżeczką na blachę z papierem do pieczenia. Staraj się formować dość wysokie biszkopty, nie spłaszczaj ich.
- Piecz w piekarniku nagrzanym do 170° C (grzanie góra-dół) przez około 15-18min, aż do zarumieniania.
Ciacha najlepiej przechowywać w zamkniętym pojemniku 🙂
Smacznego!


Właśnie zrobiłam. Już nigdy, nigdy więcej nie kupię biszkoptów! Te są przepyszne i o wiele zdrowsze 🙂