Delikatne biszkopciki owsiane

Wydrukuj przepis
5 z 1 głos

Delikatne owsiane biszkopciki

Przygotowanie15 minuty
Pieczenie15 minuty
Całkowicie30 minuty
Ilość: 25 sztuk

Składniki

  • 50 g mąki pszennej
  • 30 g mąki owsianej
  • 10 g mąki ryżowej
  • 10 g mąki z tapioki
  • 40 g cukru (drobnego)
  • 2 jajka
  • 1 łyżeczka oleju roślinnego

Instrukcje

  • Białka ubij na sztywną pianę, a następnie stopniowo dodawaj cukier – ciągle miksując. Na koniec dodaj żółtka.
  • Przesiane przez sito mąki dodawaj partiami do masy, delikatnie mieszając łyżką. Dolej olej i ponownie wymieszaj.
  • Porcje ciasta wykładaj łyżeczką na blachę z papierem do pieczenia. Staraj się formować dość wysokie biszkopty, nie spłaszczaj ich.
  • Piecz w piekarniku nagrzanym do 170° C (grzanie góra-dół) przez około 15-18min, aż do zarumieniania.

Ciacha najlepiej przechowywać w zamkniętym pojemniku 🙂
Smacznego!